2006/02/25




1985 yılında Japonya nın Okinawa adası yakınlarında YONAGUNİ açıklarında dalış yapan birkaç balıkadam büyük bir sürprizle karşılaştı.Suyun metrelerce altında derinlere dogru alçalan basamaklarıyla bir antik kalıntı benzeri bir yapı uzanıyordu gözlerinin önünde.Balıkadam buluşunu denizden çıkar çıkmaz her yere haber verdi .Seksenlerden bu yana YONAGUNİ daliş yapanların olduğu kadar jeolog ve arkeologların da ilgi odağında.

Aslına bakılırsa bu yapının insan yapısı olduğu da şimdiye kadar resmi olarak kabul görmüş değil,bu dümdüz basamakların doğal etkilerle oluşmuş olabileceğini söyleyenler var ama diğer yandan inandırıcı olmadıklarının da farkındalar.

Boston Üniversitesinden Sfenks üzerinde çalışmalar da yapmış Dr. Robert Schoch ilk dalışta Yonaguni kalıntılarını incelemiş ve görüşü şöyle olmuş:''Bu kayalıklar kesinlikle insan yapısı ve tahmin edebilceğimizden de eski,yaklaşık 10 000 yıllık.

Japon sularının derinliklerinde yatan Yonaguni yapısının i.Ö.11 000 dolaylarında ki buzul erimesi sonucu denizlerin yükselmesiyle sular altında kalan yitik bir uygarlığın kalıntıları olduğu öngörüleri var .

1 Comments:

Blogger Taylan said...

O basamaklarin dogal yollarla olustuguna inanmak cok zor. TV de defalarca gordum, o keskin acilar cok duzgun.

Ana adada benzer "insan elinden cikmis" yaoilarin olmamasi isi zora sokuyor sanirim. Benzer seyler var deniyor ama sonucta "Machupichu" gibi bir sey yok.

8:07 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home